Homeopathie voor dieren

Liefde voor jouw huisdier

Homeopathie is een geneeskundige methode die gebaseerd is op het principe dat het gelijke met het gelijksoortige genezen kan worden. Gezondheid is als een ouderwetse weegschaal. Bij traditionele geneeskunde, in de homeopathie ook wel allopathie genoemd ( van het Grieks allos “verschillend” ), probeert men een balans te herstellen door de symptomen te onderdrukken.

Depressies bestrijdt men bijvoorbeeld met anti-depressiva, infecties met antibiotica en pijn met pijnstillers. De homeopatische geneeskunde daarentegen richt zich bij de behandeling op de andere kant van de weegschaal, namelijk die van de oorzaken. Hier maakt men gebruik van minieme hoeveelheden stoffen die hetzelfde ziektepatroon zouden veroorzaken wanneer gezonde mensen ze ( in pure vorm ) zouden innemen.

Symptomen

Belladonna ( wolfskers of doorkruid ) bijvoorbeeld veroorzaakt de volgende toxische symptomen: een rood hoofd, snelle hartslag, koorts en een brandende keelpijn. Bij roodvonk doen zich dezelfde verschijnselen voor: een passende homeopatische behandelingen van deze ziekte zou dus het toedienen van belladonna in een homeopatische verdunning kunnen zijn. Door homeopatische aanpak krijgt het natuurlijk genezende vermogen van het lichaam een duwtje en kan de balans zich herstellen. Omdat bij de homeopathie aan de oorzaken wordt gewerkt, kan het gebeuren dat de symptomen in eerste instantie verergeren voordat het evenwicht zich gaat herstellen.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu